WAAROM VERKOPEN:

Wij verkopen ons prachtige plekje middenin Dalen, omdat wij onze droom willen waar gaan maken: wij willen een boerderij beginnen. We wonen hier heel erg fijn en zijn helemaal verliefd op het huisje, maar inmiddels hebben we 3 kinderen gekregen en willen we graag onze droom gaan waarmaken. Daarom verkopen wij ons huisje aan iemand die er net zo verliefd op wordt / is als wij! Wij hebben zoveel mogelijk dingen aan het huisje verbetert, maar er zijn ook nog dingen die nog verder kunnen worden afgewerkt (de puntjes op de i).

 

INDELING:

 

Je komt binnen in de ruime hal (+- 20 m2) met mooie blankhouten trap naar boven, klein nostalgisch washok (2,5m2), vanuit de hal is een deur naar de oude Deel/ schuurgedeelte (+- 12m2) en naar de woonkeuken (+-305m2). In de woonkeuken zit de bedstee met uitzicht op de tuin. Vanuit de woonkeuken is de opkamer (+-8m2) bereikbaar met daaronder de kelder. Daarnaast zit een deur naar een klein halletje met aansluitend de WC en doucheruimte. De trap naar boven: een ruime overloop met inbouwkasten met louvredeurtjes(+- 20m2), een ruime slaapkamer, ook met inbouwkasten, (+-20m2) en een kleine slaapkamer (+-7m2). 

Buiten: een veranda (8m2). 

 

Al gedaan: 

- 2014: het dak is compleet vervangen. De oude ronde daksporen zijn vervangen door prachtige nieuwe ronde daksporen met planken daarbovenop. Ook zijn er goede isolatieplaten op het dak gekomen met nieuwe panlatten en dakpannen die zoveel mogelijk lijken op de oude dakpannen die erop zaten. De combinatie van ronde daksporen en planken geeft een sfeervol effect en creëert sfeervolle slaapkamers. 

- 2014: Er is meer licht in huis gecreëerd met boven 3 dakramen, en beneden ook 3. 

- 2014: Er is een veranda aangebouwd, waar je fijn buiten kunt koken en lekker onder kunt zitten.

- 2014: Er zijn 12 zonnepanelen geplaatst die precies voldoende stroom leveren. De energierekening is elke maand: zo'n 0 tot 5 euro. 

- 2014/15: Er is een houtfornuis geplaatst, met daaraan gekoppeld een heel watersysteem: een grote boiler die wordt opgewarmd door het fornuis (plus een elektrische boiler die dit water verder kan naverwarmen), een heel vloerverwarmingssysteem en 2 radiatoren. Het is een Rayburn houtfornuis, met grote kookplaat en 2 ovens (een hete en een warmhoudoven). Het is een andere manier van koken, je kookt veel meer in de ovens, waardoor, vinden wij, het eten veel lekkerder is. Wij willen nooit meer anders!

- 2014/15: Het plafond en de zoldervloer zijn compleet vervangen. Er zit een dubbele balkenlaag, met daartussen een dikke laag isolatie.

- 2014/15: Ook is de vloer in de woonkeuken opnieuw aangelegd. Die bestaat nu uit een dikke laag beton, een laag isolatie, met daarbovenop vloerverwarming en een zandcementvloer met een PU / Coating vloer in de karakteristieke kleur ossenbloedrood. 

- 2016: Op de verdieping zijn twee slaapkamers gemaakt, waarvan 1 ruime en 1 vrij kleine. Ook zijn er mooie (4 ruime) inbouwkasten gekomen met charmante louvre deurtjes. 

- 2017: Rondom de tuin zijn karakteristieke schapenhekjes aangelegd en vele frambozen aangeplant. Er is een grasveld gemaakt, een groot houthok achterin de tuin gebouwd en een oprit aangelegd.

- 2017: De Deel is gesplitst in een schuurgedeelte (achter) en een gedeelte hal (voor). Daar is ook een nieuwe handgemaakte trap gekomen die naar de verdieping leidt. 

- 2017: verder geperfectioneerd en details afgewerkt / nog aan het afwerken. 

 

 

 

Belangrijk: het watersysteem, de vloerverwarming, de boilers, etc, zijn allemaal aangelegd door een erkend installatiebedrijf. En het dak (en alles wat daarbij komt kijken) werd gedaan door een aannemer. Een trappenmaker heeft de trap op maat gemaakt. En een erkende installateur heeft de rookgasafvoer/kachelpijp/schoorsteen aangelegd. 

 

 

 

Hieronder ziet u nog meer foto's: 

 

het opkamertje

 

- met prachtige rode houten vloer

- groene balken

- heerlijke zitkamer 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grote slaapkamer boven, met inbouwkasten met louvredeuren, prachtig dak en houten vloeren